BusinessJapan_Emtele.jpg

“Kiitos Tiina Ropo ja Business Japan! Kuljimme juuri hienon oppimatkan yhdessä Japanin terveydenhuollon nykytilasta uudistusta hakeviin sääntelyn muutoksiin. Autoit meitä löytämään tarvitsemiamme kontakteja paikallisesti eri sidosryhmistä ja tuit näkyvyyttämme avaamalla ovia palveluamme tukeviin seminaareihin ja esiintymistilaisuuksiin. Tällainen markkinatutkimus on ollut pienelle suomalaisyritykselle ehdoton ensiaskel päätöksellemme panostaa palvelumme vientiin.”

Hanna Ekman

Executive Vice President, EMTELE Oy


BusinessJapan_Porinkaupunki.jpg

“Käytimme Business Japanin ja Tiina Ropon Japani-asiantuntemusta avaamaan keskusteluyhteyden potentiaalisten Suomeen sijoittumisesta kiinnostuneiden japanilaisten yritysten suuntaan. Tiina Ropo suunnitteli vierailuohjelman ja hoiti tapaamisjärjestelyt hyödyntäen monipuolista yhteistyöverkostoaan Japanissa. Hänen kautta saimme myös tulkkipalvelut. Tiina oli matkallamme mukana matkanjohtajana ja lisäksi hän perehdytti ryhmämme ennen matkaa japanilaiseen liiketoimintakulttuuriin. Kokemuksemme Business Japanin ja Tiina Ropon palvelusta ovat kertakaikkisen positiivisia, ja voimme helposti suositella häntä kaikkeen Japanin ja Suomen välisen yhteistyön edistämiseen.”

JOUKO HAUTAMÄKI

Elinvoimayksikön päällikkö, Porin kaupunki


BusinessJapan_layette.jpg

"Olemme lanseeraamassa Layette-äitiysapplikaatiotamme Japaniin. Business Japanin Tiina Ropo on ollut ensisijaisen merkittävässä asemassa avaamassa meille ovia oikeisiin paikkoihin, kuten Japanin Terveysministeriöön, eri organisaatioihin, pormestaritasolle sekä suurlähetystöön. Tiina on auttanut meitä itsellemme vieraaseen kulttuuriin tutustumisessa suurella sydämellä ja vankalla ammattitaidolla. Voimme suositella todellakin yhteistyötä, jos Japanin markkinoiden tutkiminen ja avaus tulevat ajankohtaisiksi. Uusi markkina on huomattavasti helpompi avata ammattilaisen kanssa käsi kädessä.”

SINI HAVUKAINEN

Toimitusjohtaja, Applicado Oy /Layette  


BusinessJapan_tamperetalo_koulutus.jpg

“Tiina Ropon ja Sakari Romun antamat opit jäivät elämään meidän arkeen. Ilman koulutusta emme olisi ymmärtäneet yhtä hyvin meidän japanilaisten asiakkaiden kulttuuria, tarpeita sekä innokasta suhtautumista ihaniin Muumeihin.

Koulutus oli kattava ja erittäin mielenkiintoinen pitäen sisällään paljon yleistä tietoa kielestä, bisneskulttuurista ja yleisistä käytöstavoista. Me olemme nauttineet jokaisesta kohtaamisesta meidän asiakkaiden kanssa ja varsinkin japanilaisten kanssa asioiminen on sujunut leppoisasti, johtuen juurikin siitä, että ymmärrämme heidän taustojaan yleisellä tasolla paremmin. Olemme uskaltaneet tervehtiä ja kiittää japaniksi ja näin tehden saaneet heidät iloitsemaan.

Kouluttajat olivat erittäin ammattitaitoisia ja sisältö laadukasta!”

KAROLIINA HÄKKINEN

Kehityskoordinaattori, Tampere-talo Oy


BusinessJapan_Ladec.jpg

”Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy on toiminut yhteistyössä Business Japanin kanssa vuosina 2016-2017. Tiina Ropon kanssa on rakennettu Japanin markkinalle hyvinvointi- ja terveysteknologian yritysten yhteistyöverkostoja, jotka ovat avanneet ovia yritysten kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen ja vientiä edistävien kumppanuuksien syntymiseen. Lahden Seutu on päässyt avaamaan myös maakunnallisia yhteistyökanavia Japanin eri aluetoimijoiden kanssa mm. Tokion, Fukuokan ja Koben alueilla. 

Yhteistyö on ollut antoisaa ja yhdessä järjestämiemme Japanin delegaatiovierailujen osalta olemme saaneet myös osallistuneilta yrityksiltä erittäin hyvää palautetta. Kaikin puolin Japanin valloituksen osalta on Lahden Seudulle saatu hyvä draivi päälle!”

ISTO VANHAMÄKI

Kehityspäällikkö, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy


BusinessJapan_POK.jpg

“Tiina Ropo suunnitteli loistavan matkaohjelman Japanin opintomatkallemme. Matkakohteemme olivat Osaka ja Tokio. Tiina oli rakentanut ohjelmasta monipuolisen ja mielenkiintoisen läpileikkauksen Japanin kulttuurista, elämäntavoista ja vähittäiskaupasta. Tavoitteenamme oli oppia Japanin vanhentuvan väestön, pienentyvien talouskokojen ja pitkään taantumassa olleen talouden vaikutusta vähittäiskauppaan. 

Tiinalla on todella hyvät kontaktit Japaniin. Hän oli tehnyt todella perusteellista työtä rakentaessaan matkaohjelman ja miettinyt tarkasti kaikki pienimmätkin yksityiskohdat, että tapaamiset, vierailut ja kohteet nivoutuisivat hyvin yhteen. Hän toimi myös pääosan aikaa Japanissa oppaanamme. Siitä oli erittäin paljon apua ja hyötyä, jotta saimme matkasta kaiken hyödyn irti. Voin lämpimästi suositella Tiinaa vastaavaan projektiin.”

TIMO MÄKI-ULLAKKO

Toimitusjohtaja, Pirkanmaan Osuuskauppa POK