TIINA ROPO

”Työssä onnistumisen pohjana on asiakastarpeen tunnistaminen ja siihen ratkaisun tarjoaminen sekä vahva verkostoituminen ja yhteistyö.”

Tiina on kokenut yrittäjä, jolle Japani on tarjonnut mielenkiintoisen työkentän jo useiden vuosien ajan. Laaja kontaktiverkosto Japanissa on avannut asiakasyrityksille monia ovia ja uusia kumppanuuksia.

Hän on toiminut myös Pirkanmaan ELY-keskuksen kansainvälistymisasiantuntijana. Vuodet valtion palveluksessa (01/2010-06/2014) syvensivät ymmärrystä suomalaisten vientiyritysten haasteista ja mahdollisuuksista.

Tiinan vastuulla oli mm. yrityskohtaisten vientiohjelmien suunnittelu ja organisointi. Hän toteutti liiketoimintamatkoja eri puolille maailmaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Yrittäjänä hän on toteuttanut yrityskohtaisia vientiprojekteja sekä liiketoimintamatkoja Japaniin.
Ole yhteydessä! +358 50 597 3077 tiina(at)businessjapan.fi

Sakari-Romu-1.jpg

SAKARI ROMU

“Tuotteiden ja palveluiden on oltava kunnossa, mutta tärkeää on tiedostaa, että  japanilaiset tekevät kauppaa ennen kaikkea ihmisten kesken. Henkilökohtaiset, hyvät suhteet japanilaisiin kumppaneihin ovat merkittävässä roolissa.”

Sakari on pitkän linjan Japanin-tuntija, joka vuosia maassa asuneena hallitsee kielen ja kulttuurin sekä ymmärtää niiden taustalla vaikuttavat tekijät. Hänellä on myös monipuolinen kokemus työskentelystä japanilaisessa liiketoimintaympäristössä eri johtotehtävissä. Hänen vahvuuksiaan ovat mm. tuloksellinen myynnin johtaminen ja asiakaspalvelu. Vuodet matkailubisneksen ytimessä tuovat mielenkiintoisen lisän palvelutarjontaan.

Sakari on osa laajaa osaajaverkostoa, jota Business Japan voi tarjonnassaan hyödyntää. Asiantuntemus yhdistettynä kontaktiverkostoihin tarjoavat erinomaisen pohjan toimivalle yhteistyölle.

Työhistoria Japanissa:
Head of Business Development Japan, Air Asia Japan
Country Manager Japan, Philippine Airlines
Sales Manager Japan, Finnair